Се вчитува ...
Почетна2022-04-20T12:29:58-05:00

ЈА ИЗЈАВИ НЕГОВАТА СЛАВА

Обожувањето е повеќе од музика или нешто што го правиме во недела. Обожавањето треба да биде наш начин на живот, да му донесе слава на Бог во сè што правиме. Додека луѓето гледаат на Него преку обожавање, тие ќе бидат променети од внатре кон надвор.

NLW International им помага на христијаните да научат како да го сакаат и обожаваат Бог во нивниот секојдневен живот. Сакаме да им помогнеме на црквите и водачите, без разлика на нивната локација во светот или нивната економска ситуација. Затоа NLWI е непрофитна, добротворна организација.

Ние зависиме од донаторите и доброволците кои ќе ни помогнат „да ја објавиме Неговата слава меѓу народите“ (Псалм 96:3). ВЕ МОЛИМЕ ПРИДРУЖЕТЕ СЕ НА НАШАТА КАУЗА.

-Двејн Мур, основач на NLW International

Отворете го овој скокачки прозорец за да го гледате нашето видео со приказни
Нашата мисија

0
Обучени лидери
0
Земјите помогнаа
0
Членови на тимот

Нашите вредности

„Гледајте во Него и преобразете се“.

НАШИТЕ ПРИЧИНИ

Мисии и напори на министерството за 2022 година

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СИТЕ НАШИ ПРИЧИНИ

Најнови членови

Добијте од нашата заедница на знаење и искуство.

Рефлектор на персоналот: Бери Вестман

Персоналот во центарот на вниманието - Бери Вестман продуцент за комуникации за следното ниво Меѓународен свештеник за богослужба во бетелската црква во Џејнсвил, Висконсин Од Савана Коне Овој богослужбен водач од Џенсвил, Висконсин

Разговор во живо Еп. 31: Престани да бркаш среќен со Фил Валдреп

Оваа недела на Live Talk Двејн го поздравува Стивен Брукс во шоуто. Стивен е автор на книгата Неделата што го промени светот: дневни размислувања за Светата недела. Стивен детално нè води низ настаните од Страсната недела од Цветници до Велигден!

Разговор во живо Еп. 30: Обожавајте го животот во службата со Чарлс Билингсли

Оваа недела на Live Talk Двејн го поздравува Стивен Брукс во шоуто. Стивен е автор на книгата Неделата што го промени светот: дневни размислувања за Светата недела. Стивен детално нè води низ настаните од Страсната недела од Цветници до Велигден!

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СИТЕ НАШИ НАЧИНИ

КАКО ДА СЕ ВКЛУЧЕТЕ

Дали верувате дека вистинското обожавање ги менува луѓето? Дали барате служба што го комбинира обожавањето со мисиите и учеништвото? ТОГАШ ПРИКЛУЧЕТЕ СЕ НА НАШАТА КАУЗА.

ВОЛОНТЕР
ДОНАДЕТЕ СЕГА

Наслов

Оди до врвот